AMASYA / MERKEZ - Şehitler İlkokulu

Ock

2023-2024 Eğitim-öğretim yılını geride bırakan öğrencilerimiz karne sevinci yaşadılar. Karne töreninde yapılan spor turnuvaları ve zeka oyunları yarışmalarının ödülleri de takdim edildi. Tüm öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerimize iyi tatiller dileriz. Yeni dönemde görüşmek üzere..

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.Proje 2023 yılında Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulmuştur.Proje kapsamında  okulumuzda   Anasınıfı A ve B şuberinde ''Dilimizin Zenginlikleri''etkinlikleri yapılmaktadır.

Ara

Okul öncesi dönemde deney çalışmaları, çocuğun dokunarak ve hissederek öğrenmesine fırsat veren, çocuğun gelişim ve öğrenme yaşantılarını bilimsel faaliyetlerle destekleyen bir yöntemdir. Ana sınıfımızda çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini destekleyen onların muhakeme yapma becerilerini geliştiren deney çalışmaları yapmaktayız.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bıraktığı essiz eserleri, ilkeleri ve devrimleriyle ilelebet Türk Ulusuyla yaşayacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü olması nedeniyle 10 Kasım 2023 Cuma Günü Saat 09.05' te okulumuzda  anma töreni düzenlenmiştir.

Ara

Okumanın önemini tüm öğrencilerimize fark ettirebilmek için, öncelikle rol model olarak anne ve babaların olması gerektiği düşüncesiyle, hem okul içi hem de okul dışı zamanlarda, öğrenci ve velilerimizin birlikte katılımları ile yıl boyunca kitap okuma etkinlikleri düzenlenecektir.Okuma etkinliğimiz akşam saat 20-21 aralığında 30 dakika olarak düzenlenecektir.